Hva er forskjellen mellom en QR-kode og en AR Code?


QR Code Tech | 30/01/2024


QR-koder ble introdusert tidlig på 2000-tallet og har siden blitt stadig mer populære over hele verden. De brukes til ulike formål, slik som betaling, tilgang til informasjon og skanning for å komme inn i bygninger eller arrangementer.

QR-koder, eller todimensjonale strekkoder, gjør det mulig for brukere å skanne dem med smarttelefoner eller andre enheter for å få tilgang til informasjon eller utføre en handling. De blir mye brukt i forskjellige applikasjoner, som markedsføring, betalingssystemer og billettering til arrangementer.

Bruk av QR-kode

For å dra nytte av en QR-kode, trenger brukere bare å skanne koden med en smarttelefon eller en annen enhet som er utstyrt med en QR-kodeleser. Dette kan gjøres ved å bruke enhetens kamera eller en dedikert QR-kode-skanningsapp. Når koden er skannet, vil enheten hente informasjonen eller utføre handlingen som er knyttet til koden.

Piston AR QR-kode Trex AR QR-kode

En betydelig fordel med QR-koder er deres brukervennlige og praktiske natur. De gjør det mulig for brukere å få tilgang til informasjon eller utføre handlinger raskt og enkelt, uten behov for å skrive inn en nettadresse eller søke etter informasjon manuelt.

Nøkkelfunksjoner for QR-koder:

  1. Tydelig firkantet form bestående av svarte og hvite moduler som er ordnet i et spesifikt mønster.
  2. Høy datalagringskapasitet innenfor en kompakt plass, ideell for koding av nettadresser, kontaktinformasjon og produktinformasjon.
  3. Enkel opprettings- og brukerprosess, tilgjengelig via smarttelefoner eller enheter med kamera og en QR-kode-skanningsapp.
  4. Kan tilpasses med logoer eller merkeelementer, noe som gjør dem til et verdifullt verktøy for markedsføring og kampanjer.
  5. Motstandsdyktige mot skade og lesbare selv når de er delvis skjult eller dekket til.
  6. Omnidireksjonell skannekapasitet, som letter bruken i ulike applikasjoner.
  7. Bred anvendelse innenfor ulike sektorer, inkludert detaljhandel, helsevesen, transport og mer.

AR Coder: Den neste generasjonen QR-koder

Ettersom teknologien utvikler seg, forventes QR-koder å utvikle seg til AR Coder. Disse neste generasjons kodene gjør det mulig for brukere å få tilgang til og oppleve AR-innhold på en mer sømløs og engasjerende måte ved å utnytte de utvidede mulighetene til AR-teknologi.

QR-koder har blitt en integrert del av vårt daglige liv, og gir en praktisk metode for å få tilgang til informasjon og utføre oppgaver raskt. Ettersom AR-teknologien utvikler seg, forventes AR Coder å bli stadig mer populære som et effektivt middel for å få tilgang til og vise frem AR-innhold.

Ofte stilte spørsmål

Hva er en QR-kode, og hvordan fungerer den?

En QR-kode er en type todimensjonal strekkode som kan leses ved hjelp av et smarttelefonkamera eller en QR-kodeleser. Koden består av svarte og hvite kvadrater som er ordnet i et mønster, og den inneholder informasjon som en nettadresse, et telefonnummer eller en tekst. For å skanne en QR-kode, må du åpne smarttelefonens kameraapp og peke det mot koden. Kameraet vil gjenkjenne mønsteret og vise informasjonen som er inneholdt i koden.

Hva er fordelene med å bruke QR-koder?

QR-koder har mange fordeler, inkludert enkel bruk, allsidighet og kostnadseffektivitet. De kan brukes til ulike formål, som markedsføring, deling av informasjon og betalingsbehandling. QR-koder kan også tilpasses, slik at de kan utformes etter bedriftens eller organisasjonens merkevare og stil.

Kan QR-koder brukes til betalingsbehandling?

Ja, QR-koder kan brukes til betalingsbehandling gjennom en teknologi som kalles QR-kodebetalinger. Denne teknologien gjør det mulig for kunder å betale for varer og tjenester ved å skanne en QR-kode som vises av selgeren. Betalingen behandles gjennom en mobil lommebok-app, som Apple Pay eller Google Pay, og transaksjonen blir fullført nesten umiddelbart.

Er det noen sikkerhetshensyn forbundet med QR-koder?

QR-koder kan brukes til skadelige formål, som phishing-angrep eller distribusjon av skadevare. Det er viktig å være forsiktig når du skanner QR-koder fra ukjente kilder, og å bruke en pålitelig QR-kodeleser som kan oppdage og varsle deg om eventuelle potensielle sikkerhetsrisikoer. QR-koder bør også genereres ved hjelp av en sikker og pålitelig plattform for å sikre at informasjonen som er inneholdt i koden, er nøyaktig og trygg.

Hva er noen vanlige bruksområder for QR-koder?

QR-koder har mange bruksområder, som annonsering og markedsføring, produktinformasjon og -sporing, hendelsesregistrering og billettering, og berøringsfri betaling. De brukes også i helsetjenesten for pasientidentifikasjon og medisinbehandling. QR-koder blir stadig mer populære i mange bransjer på grunn av deres allsidighet og kostnadseffektivitet.

Strøm
48,134 AR experiences
Servering
170,355 Skanner per dag
Klarert av
35502 Skapere



Kom i gang

Begynn å lage, administrere og spore AR Codeopplevelsene dine.
Begynn å lage og administrere dine Augmented Reality Code-opplevelser.

Kom i gang

AR Code Object Capture
Lag AR Coder umiddelbart for alle objekter med 3D-skanninger fra iPhone Pro eller iPad Pro.
AR Code Object Capture

Siste blogginnlegg

facebook twitter instagram linkedin youtube tiktok
Lag, administrer, rediger og overvåk AR-opplevelsene dine med våre avanserte funksjoner.

Kom i gang