Revolutionerende restaurantmenyer med AR Code-object Capture 3D-skanning og AR QR-koder


Apple ARKit | 08/04/2024


Lanseringen av AR Code Object Capture-appen, designet for iPhone Pro- og iPad Pro-enheter, markerer en betydelig fremskritt innen digitale spiseopplevelser. Denne applikasjonen letter opprettelsen av 3D-skanninger av retter, slik at restauranter kan vise sine menyer i augmented reality gjennom AR QR-koder.

AR Code Object Captureapp: 3D-skanning og generering av AR-QR-koder


Apple ARKit | 09/04/2024


AR Code Object Capture-appen, tilgjengelig for iPhone Pro og iPad Pro, ble offisielt lansert sammen med iOS 17 og iPadOS 17, og banet vei for en ny æra av 3D-skanning.

ARKit er en populær Augmented Reality SDK utviklet av Apple som lar utviklere lage immersive AR-opplevelser for iOS-enheter. Den er designet for å fungere sømløst med et bredt utvalg av iOS-enheter, inkludert iPhones og iPads, og bruker sensorer og algoritmer for å spore enhetens posisjon og orientering i den virkelige verden, noe som gir nøyaktige AR-opplevelser.

Oppdateringer for Apple ARKit SDK

Hvert år under WWDC-konferansen for utviklere i juni, presenterer Apple de nyeste utviklingene innen ARKit-teknologi. Her er ARKit-oppdateringene som ble kunngjort under konferansen i 2022:

ARKit APIer

ARKit inkluderer ulike APIer som lar utviklere opprette AR-innhold ved hjelp av kjente verktøy som Swift og utviklingsmiljøet Xcode. Dette gjør det enkelt for utviklere å opprette AR-opplevelser, selv om de ikke er eksperter på AR-teknologi.

ARKit explanation sdk

Her er en ikke-uttømmende liste over ARKit APIer:

  • Tracking og kartlegging: ARKit kan spore bevegelsen til enheten og kartlegge omgivelsene. Dette gjør det mulig å forankre virtuelle objekter til spesifikke punkter i den virkelige verden.
  • Scene-forståelse: ARKit kan analysere scenen fanget opp av enhetens kamera og forstå utformingen av det fysiske rommet. Den kan oppdage horisontale flater, som gulv og bord, og estimere belysningen i omgivelsene.
  • Rendering: ARKit inkluderer en renderingsmotor som kan vise 3D-grafikk og visuelle effekter i den virkelige verden. Den har også støtte for partikkel-systemer, som kan brukes til å lage spesialeffekter som røyk eller fyrverkeri.
  • Objektdeteksjon og -gjenkjenning: ARKit kan oppdage og gjenkjenne objekter i scenen, som bilder eller tekst. Dette kan brukes til å trigge hendelser eller vise informasjon når enheten gjenkjenner et bestemt objekt.
  • Ansiktssporing: ARKit inkluderer støtte for å spore bevegelsen til en brukers ansikt, noe som kan brukes til å lage realistiske ansiktsanimasjoner eller styre virtuelle karakterer.
  • Lydlokalisering: ARKit kan bestemme posisjonen til lydkilder i omgivelsene, slik at virtuelle lyder kan plasseres på spesifikke steder i den virkelige verden.
  • Kroppssporing: ARKit inkluderer støtte for å spore bevegelsen til en brukers kropp, noe som kan brukes til å lage realistiske animasjoner eller styre virtuelle karakterer.

ARKit Overflater og Objektdeteksjon

ARKit kan oppdage horisontale flater som bord og gulv, og gjenkjenne spesifikke objekter og deres posisjoner i den virkelige verden. Dette gjør det mulig for utviklere å opprette AR-opplevelser som er forankret til spesifikke objekter, noe som gjør at AR-innholdet føles mer realistisk og immersivt.

immersive ARKit

Trex AR QR Code Example

Anvendelser av Apple ARKit

ARKit tilbyr en rekke fordeler for både utviklere og brukere. Den muliggjør opprettelsen av AR-spill, pedagogisk AR-innhold, AR-shoppingopplevelser og mer. ARKit kan også brukes til navigasjon, slik at brukere kan se digitale overlegg med veibeskrivelser og informasjon om omgivelsene deres.

Her er en liste over potensielle bruksområder for ARKit:

  • Gaming: ARKit kan brukes til å bygge immersive og interaktive AR-spill som lar spillere samhandle med virtuelle objekter og figurer i den virkelige verden.
  • Utdanning: ARKit kan brukes til å opprette interaktive pedagogiske AR-opplevelser, som virtuelle studieturer eller simuleringer.
  • Interiørdesign: ARKit kan brukes til å visualisere møbler og annen hjemmeinnredning i en virkelig setting, slik at folk kan se hvordan gjenstander vil se ut i rommet før de foretar et kjøp.
  • Detaljhandel: ARKit kan brukes til å opprette interaktive handleopplevelser, som å prøve virtuelle klær eller sminke, eller forhåndsvise møbler i en virkelig setting.
  • Reklame: ARKit kan brukes til å opprette interaktive og engasjerende annonser, som lar folk samhandle med produkter på en ny og interaktiv måte.
  • Kunst: ARKit kan brukes til å opprette immersive og interaktive kunstinstallasjoner, som lar folk oppleve kunst på en ny og interaktiv måte.
  • Industriell design: ARKit kan brukes til å visualisere og designe produkter, som biler eller møbler, i en virkelig setting. Dette lar designere se hvordan skapelsene deres vil se ut i den virkelige verden.

AR Code og ARKit

AR-Code-teknologi er tilpasset til ARKit-økosystemet ved å bruke iOS- og iPadOS QuickLook-funksjonen. Apple Quick Look er en funksjon som lar brukere få en forhåndsvisning av innholdet i en fil uten å åpne den i en applikasjon. AR-Code-teknologi bruker dette for å vise 3D-digitalt innhold, slik at brukere kan opprette enda mer innovative og immersive AR-opplevelser på iOS-enheter.

AR Code logo animated business card

ARKit er et kraftig verktøy for utviklere og brukere, og det bidrar til veksten av AR-bransjen. Ettersom stadig flere utviklere tar i bruk ARKit, kan vi forvente å se et bredt spekter av innovative og immersive AR-opplevelser på iOS-enheter i nær fremtid.

Ofte stilte spørsmål

Hva er Apple ARKit, og hvilke enheter støtter det?

Apple ARKit er et populært Augmented Reality Software Development Kit som gjør det mulig for utviklere å opprette immersive AR-opplevelser for iOS-enheter. Det er designet for å fungere sømløst med en rekke iOS-enheter, inkludert iPhones og iPads. Det bruker sensorer og algoritmer for å spore enhetens posisjon og orientering i den virkelige verden, og gir nøyaktige AR-opplevelser.

Hva er noen viktige APIer som er inkludert i ARKit?

Noen av de ikke-uttømmende listen over ARKit APIer inkluderer tracking og kartlegging, scene-forståelse, rendering, objektdeteksjon og -gjenkjenning, ansiktssporing, lydlokalisering og kroppssporing. Disse APIene gjør det mulig for utviklere å opprette ulikt AR-innhold og opplevelser ved hjelp av kjente verktøy som Swift og utviklingsmiljøet Xcode.

Hva er AR-Code-teknologi, og hvordan henger det sammen med ARKit?

AR-Code-teknologi er tilpasset til ARKit-økosystemet ved å bruke iOS- og iPadOS QuickLook-funksjonen. Apple Quick Look er en funksjon som lar brukere få en forhåndsvisning av innholdet i en fil uten å åpne den i en applikasjon. AR-Code-teknologi bruker dette for å vise 3D-digitalt innhold, slik at brukere kan opprette enda mer innovative og immersive AR-opplevelser på iOS-enheter.

Strøm
48,480 AR experiences
Servering
171,477 Skanner per dag
Klarert av
35722 Skapere



Kom i gang

Begynn å lage, administrere og spore AR Codeopplevelsene dine.
Begynn å lage og administrere dine Augmented Reality Code-opplevelser.

Kom i gang

AR Code Object Capture
Lag AR Coder umiddelbart for alle objekter med 3D-skanninger fra iPhone Pro eller iPad Pro.
AR Code Object Capture

Siste blogginnlegg

facebook twitter instagram linkedin youtube tiktok
Lag, administrer, rediger og overvåk AR-opplevelsene dine med våre avanserte funksjoner.

Kom i gang