VIDEO TUTORIAL: Hvordan konvertere en 3D CAD-modell fra STP STEP eller IGS IGES formater til GLB eller OBJ


Veiledninger | 11/11/2023 |


3D CAD-modeller er essensielle i profesjonelle miljøer som industri og produksjon, arkitektfirmaer, og designstudioer. Disse filene kan manipuleres og redigeres ved hjelp av spesialisert CAD-programvare.

Hoved-CAD-programvaren

Her er noen av de mest populære CAD-programvarene som brukes av fagfolk:

  • Fusion 360 Autodesk: En nettskybasert 3D CAD-, CAM- og CAE-plattform for produktutvikling.
  • Solidworks: En 3D CAD-programvare for produktutforming og -utvikling, som tilbyr verktøy for å skape, simulere og visualisere design.
  • CorelCAD: En 2D- og 3D CAD-programvare med presisjonsverktøy for å skape tekniske tegninger og design.
  • AutoCAD: En 2D- og 3D CAD-programvare med verktøy for tegning, detaljering og visualisering.
  • Tinkercad: En nettleserbasert 3D CAD-programvare med en intuitivt grensesnitt for å designe modeller for 3D-utskrift og andre applikasjoner.
  • FreeCAD: En åpen kilde 3D CAD-programvare med verktøy for modellering, simulering, animasjon og samarbeid.
  • SketchUp: En 3D CAD-programvare med en brukervennlig grensesnitt for å skape og redigere modeller for arkitektur, ingeniørfag og konstruksjon.
  • Bentley: En 3D CAD-programvare for infrastrukturdesign og konstruksjon med verktøy for modellering, analyse og simulering.
  • LibreCAD: En åpen kilde 2D CAD-programvare med verktøy for å skape geometriske former, dimensjoner og merknader.
  • IRONCAD: En 3D CAD-programvare for å skape mekaniske og industrielle design med verktøy for modellering, simulering og animasjon.
  • Solid Edge: En 3D CAD-programvare for å skape mekaniske og industrielle design med verktøy for modellering, simulering og visualisering.
  • SOLVESPACE: En åpen kilde 3D CAD-programvare for ingeniørvirksomhet og produktdesign med verktøy for modellering, simulering og visualisering.
  • BRL-CAD: En åpen kilde 3D CAD-programvare for ingeniørvirksomhet og forskning med verktøy for modellering, simulering og visualisering.
  • Rhino: En 3D CAD-programvare for produktutforming, arkitektur og ingeniørvirksomhet med verktøy for modellering, simulering og visualisering.
  • Siemens NX: En CAD-programvare for produktutvikling, ingeniørvirksomhet og produksjon med avanserte verktøy for 3D-modellering, simulering og dokumentasjon.
  • QCAD: En 2D CAD-programvare med et enkelt grensesnitt for å skape nøyaktige og detaljerte 2D-tegninger.
  • PTC: En CAD-programvare for 3D-modellering, design, simulering og analyse, med avanserte modelleringsverktøy, parametrisk design, rendering, animasjon og simuleringsevner.
  • CATIA: En CAD-programvare for produktutforming og -utvikling med omfattende verktøy for 3D-modellering, simulering og rendering.
  • OpenSCAD: En CAD-programvare for å skape 3D-modeller av deler og samlinger ved hjelp av kodebaserte beskrivelser, med støtte for 2D- og 3D-modellering og evnen til å generere modeller fra matematiske ligninger.

Hvis du vil konvertere en 3D CAD-modell, men ikke har tilgang til den opprinnelige designprogramvaren eller den ikke fungerer, er det en annen måte å gjøre det på. Her er en opplæring om hvordan du konverterer 3D CAD-modeller:

Konverter en 3D CAD-modell til .GLB- eller .OBJ-filer med CAD Assistant

cad assistant

CAD Assistant er en gratis 3D-programvare som tilbyr en visnings- og konverteringsfunksjon for kommersiell bruk. For å laste den ned, følg denne lenken: https://www.opencascade.com/products/cad-assistant/

Slik konverterer du en 3D CAD-modell ved hjelp av CAD Assistant:

  1. Åpne CAD Assistant
  2. Velg en 3D-fil å importere i følgende format: STP (STEP), IGS (IGES), LOG, OFF, 3DM, VRML, WRL, MSH, XBF, BREP, GLB, GLTF eller OBJ
  3. Eksporter filen ved å lagre den i .GLB- eller .OBJ-format

Merk at .GLB-formatet beholder flere detaljer i modellen din (organisering av meshene), mens .OBJ-formatet samler alle meshene sammen og forenkler videre behandling av 3D-modellen, for eksempel å redusere størrelsen. Her er en opplæring om hvordan du komprimerer og reduserer størrelsen på en industriell 3D CAD-modell ved hjelp av MeshLab og Blender: Opplæring om å redusere størrelsen på en CAD 3D-modell

Videoopplæring for konvertering av CAD Assistant og visning med utvidet virkelighet med AR Code

Å konvertere en 3D CAD-modell til andre filformater

Når filen din er i .GLB- eller .OBJ-format, kan den enkelt konverteres ved hjelp av klassisk 3D-programvare som Blender eller MeshLab. Her er lenkene for å laste ned denne programvaren:

  • Blender: Blender er en gratis og åpen kilde 3D-skapelsesprogramvare som brukes til å lage animasjoner, modeller, kunstverk og spill. Den støtter et bredt spekter av 3D-modelleringsmetoder og funksjoner, inkludert modellering, skulpturering, teksturering, rigging og animasjon. Den støtter også etterproduksjonsredigering, som sammensetting og videoredigering. https://www.blender.org/download/
  • MeshLab: MeshLab er et åpen kilde-, portabelt og utvidbart system for behandling og redigering av ustrukturerte 3D-trekantnettinger. Den tilbyr et bredt spekter av funksjoner for redigering, filtrering, rengjøring og rendering av 3D-nettinger. MeshLab kan importere og eksportere et bredt spekter av formater, inkludert OBJ, STL, PLY, OFF, 3DS, COLLADA, PTX og V3D, blant andre. https://www.meshlab.net/#download

Konklusjon

3D CAD-modeller er en viktig del av profesjonelle miljøer som industri og produksjon, arkitektfirmaer og designstudioer. Spesialisert CAD-programvare brukes til å opprette, manipulere og redigere disse filene. Hvis du trenger å konvertere en 3D CAD-modell, kan CAD Assistant være en nyttig gratis programvare. Når filen er konvertert til .GLB eller .OBJ-format, kan du enkelt redigere den ytterligere ved hjelp av programvare som Blender eller MeshLab.

Oftest stilte spørsmål

Hva brukes 3D CAD-modeller til?

3D CAD-modeller brukes primært i profesjonelle miljøer som industri og produksjon, arkitektfirmaer og designstudioer. De kan manipuleres og redigeres ved hjelp av spesialisert CAD-programvare.

Kan en 3D CAD-modell konverteres hvis jeg ikke har tilgang til den opprinnelige designprogramvaren?

Ja, du kan bruke en gratis 3D-programvare som CAD Assistant til å konvertere en 3D CAD-modell. Den tilbyr en visnings- og konverteringsfunksjon for kommersiell bruk og støtter et bredt spekter av formater.

Hvilken annen programvare kan brukes til å konvertere en 3D CAD-modell når den er i .GLB- eller .OBJ-format?

Klassisk 3D-programvare som Blender eller MeshLab kan brukes til å konvertere en 3D CAD-modell når den er i .GLB- eller .OBJ-format. Disse programmene tilbyr et bredt spekter av funksjoner for redigering, filtrering, rengjøring og rendering av 3D-nettinger.

Strøm
48,096 AR experiences
Servering
170,227 Skanner per dag
Klarert av
35479 Skapere



Kom i gang

Begynn å lage, administrere og spore AR Codeopplevelsene dine.
Begynn å lage og administrere dine Augmented Reality Code-opplevelser.

Kom i gang

AR Code Object Capture
Lag AR Coder umiddelbart for alle objekter med 3D-skanninger fra iPhone Pro eller iPad Pro.
AR Code Object Capture

Siste blogginnlegg

facebook twitter instagram linkedin youtube tiktok
Lag, administrer, rediger og overvåk AR-opplevelsene dine med våre avanserte funksjoner.

Kom i gang