AR Code AR Face Filter

VIDEO-TUTORIAL: Hvordan konvertere en 3D CAD-modell fra STP STEP eller IGS IGES formater til GLB eller OBJ


Veiledninger | 20/06/2024 |


3D CAD-modeller er essensielle i profesjonelle miljøer som industri og produksjon, arkitektfirmaer, og designstudioer. Disse filene kan manipuleres og redigeres ved bruk av spesialisert CAD-software.

Topp CAD-Software for Profesjonelle

Her er noen av de mest populære CAD-software som brukes av profesjonelle:

  • Fusion 360 Autodesk: En skybasert 3D CAD, CAM og CAE-plattform for produktutvikling.
  • Solidworks: En 3D CAD-software for produktdesign og utvikling, som tilbyr verktøy for å lage, simulere og visualisere design.
  • CorelCAD: En 2D og 3D CAD-software med presisjonsverktøy for å lage tekniske tegninger og design.
  • AutoCAD: En 2D og 3D CAD-software med verktøy for utkast, detaljering og visualisering.
  • Tinkercad: En nettleserbasert 3D CAD-software med et intuitivt grensesnitt for å designe modeller for 3D-utskrift og andre applikasjoner.
  • FreeCAD: En åpen kildekode 3D CAD-software med verktøy for modellering, simulering, animasjon, og samarbeid.
  • SketchUp: En 3D CAD-software med et brukervennlig grensesnitt for å lage og redigere modeller for arkitektur, ingeniørarbeid og konstruksjon.
  • Bentley: En 3D CAD-software for infrastrukturdesign og konstruksjon med verktøy for modellering, analyse og simulering.
  • LibreCAD: En åpen kildekode 2D CAD-software med verktøy for å lage geometriske former, dimensjoner og annotasjoner.
  • IRONCAD: En 3D CAD-software for å lage mekaniske og industrielle design med verktøy for modellering, simulering og animasjon.
  • Solid Edge: En 3D CAD-software for å lage mekaniske og industrielle design med verktøy for modellering, simulering og visualisering.
  • SOLVESPACE: En åpen kildekode 3D CAD-software for ingeniørarbeid og produktdesign med verktøy for modellering, simulering og visualisering.
  • BRL-CAD: En åpen kildekode 3D CAD-software for ingeniørarbeid og vitenskapelig forskning med verktøy for modellering, simulering og visualisering.
  • Rhino: En 3D CAD-software for produktdesign, arkitektur og ingeniørarbeid med verktøy for modellering, simulering og visualisering.
  • Siemens NX: En CAD-software for produktteknikk og utvikling, og produksjon, med avanserte verktøy for 3D-modellering, simulering og dokumentasjon.
  • QCAD: En 2D CAD-software med et enkelt grensesnitt for å lage presise og detaljerte 2D-tegninger.
  • PTC: En CAD-software for 3D-modellering, design, simulering og analyse, med avanserte modelleringsverktøy, parametrisk design, rendering, animasjon og simuleringskapasiteter.
  • CATIA: En CAD-software for produktdesign og utvikling med omfattende verktøy for 3D-modellering, simulering og rendering.
  • OpenSCAD: En CAD-software for å lage 3D-modeller av deler og sammenstillinger ved bruk av kodebaserte beskrivelser, med støtte for 2D og 3D-modellering og muligheten til å generere modeller fra matematiske ligninger.

Hvis du vil konvertere en 3D CAD-modell, men ikke har tilgang til den opprinnelige designsoftwaren eller den ikke fungerer, finnes det en annen måte å gjøre det på. Her er en veiledning om hvordan du konverterer 3D CAD-modeller:

Hvordan Konvertere en 3D CAD Modell til .GLB eller .OBJ Filer med CAD Assistant

cad assistant

CAD Assistant er en gratis 3D-software som tilbyr en visning og konvertering for kommersiell bruk. For å laste den ned, følg denne linken: https://www.opencascade.com/products/cad-assistant/

Her er hvordan du konverterer en 3D CAD-modell ved å bruke CAD Assistant:

  1. Åpne CAD Assistant
  2. Velg en 3D-fil å importere i følgende format: STP (STEP), IGS (IGES), LOG, OFF, 3DM, VRML, WRL, MSH, XBF, BREP, GLB, GLTF eller OBJ
  3. Eksporter filen ved å lagre den i .GLB eller .OBJ format

Merk at .GLB-formatet beholder flere detaljer av modellen din (organisering av nettene) mens .OBJ-formatet samler alle nettene sammen og forenkler videre behandling av 3D-modellen, slik som å redusere størrelsen. Her er en veiledning om hvordan du komprimerer og reduserer størrelsen på en industriell 3D CAD-modell ved hjelp av MeshLab og Blender: Veiledning om hvordan du reduserer størrelsen på en CAD 3D-modell

Video Veiledning for CAD Assistant Konvertering og Augmented Reality Visning med AR Code

Konvertere en 3D CAD Modell til Andre Filformater

Når filen din er i .GLB eller .OBJ format, kan den enkelt konverteres ved å bruke klassisk 3D-software som Blender eller MeshLab. Her er linkene til å laste ned disse programmene:

  • Blender: Blender er en gratis og åpen kildekode 3D opprettelses software brukt til å lage animasjoner, modeller, kunstverk og spill. Den støtter et bredt utvalg av 3D-modelleringsteknikker og funksjoner inkludert modellering, skulpturering, teksturering, rigging og animasjon. Den støtter også etter-produksjonsredigering, som komposittering og video redigering. https://www.blender.org/download/
  • MeshLab: MeshLab er et åpen kildekode, portabelt og utvidbart system for behandling og redigering av ustrukturerte 3D triangulære nett. Den tilbyr et bredt utvalg av funksjoner for redigering, filtrering, rengjøring og rendering av 3D-nett. MeshLab kan importere og eksportere et bredt utvalg av formater, inkludert OBJ, STL, PLY, OFF, 3DS, COLLADA, PTX, og V3D, blant andre. https://www.meshlab.net/#download

Forenkle Dine 3D CAD Modellkonverteringer med AR Code

3D CAD modeller er en essensiell del av profesjonelle miljøer som industri og produksjon, arkitektfirmaer, og designstudioer. Spesialisert CAD-software brukes til å lage, manipulere og redigere disse filene. Hvis du trenger å konvertere en 3D CAD-modell, kan CAD Assistant være en gratis software som kan hjelpe. Når filen er konvertert til .GLB eller .OBJ format, kan du enkelt redigere den videre ved hjelp av software som Blender eller MeshLab.

Forbedre dine AR-opplevelser ved å integrere dine konverterte modeller med AR Code sin 3D File Upload funksjon. Start din gratis prøveperiode i dag og transformér dine prosjekter med kraften fra augmented reality.

Forbedre Din AR-Opplevelse med AR Code Funksjoner

AR Code tilbyr en rekke verktøy for å lage, administrere og spore dine augmented reality opplevelser. Med funksjoner som Object Capture, AR Photo, AR Portal, og AR Logo, kan du sømløst lage 3D-modeller for AR. AR Code plattformen støtter ulike enheter, noe som gjør det enkelt å lage oppslukende opplevelser tilgjengelig på smarttelefoner og AR/VR-headset.

Ofte Stilte Spørsmål

Hva brukes 3D CAD-modeller til?

3D CAD-modeller brukes primært i profesjonelle miljøer som industri og produksjon, arkitektfirmaer, og designstudioer. De kan manipuleres og redigeres ved bruk av spesialisert CAD-software.

Kan en 3D CAD-modell konverteres hvis jeg ikke har tilgang til den opprinnelige designsoftwaren?

Ja, du kan bruke en gratis 3D-software som CAD Assistant for å konvertere en 3D CAD-modell. Den tilbyr en visning og konvertering for kommersiell bruk og støtter et bredt utvalg av formater.

Hvilken annen software kan brukes til å konvertere en 3D CAD-modell når den er i .GLB eller .OBJ format?

Klassisk 3D-software som Blender eller MeshLab kan brukes til å konvertere en 3D CAD-modell når den er i .GLB eller .OBJ format. Disse software tilbyr et bredt utvalg av funksjoner for redigering, filtrering, rengjøring og rendering av 3D-nett.

Strøm
63,150 AR experiences
Servering
201,405 Skanner per dag
Klarert av
47448 Skapere



Kom i gang

Begynn å lage, administrere og spore AR Codeopplevelsene dine.
Begynn å lage og administrere dine Augmented Reality Code-opplevelser.

Kom i gang

AR Code Object Capture
Lag AR Coder umiddelbart for alle objekter med 3D-skanninger fra iPhone Pro eller iPad Pro.
AR Code Object Capture

Siste blogginnlegg

Lag, administrer, rediger og overvåk AR-opplevelsene dine med våre avanserte funksjoner.

Kom i gang

AR Logo
AR-logo-funksjonen muliggjør opprettelsen av 3D-versjoner av logoer fra .SVG-bildefiler for forbedret merkevarepresentasjon.
AR Logo
facebook twitter instagram linkedin youtube tiktok