AR Codes støtte for teksturformater i Augmented Reality Rendering


Spørsmål og svar | 11/12/2023 |


I verden av utvidet virkelighet kan rendering av 3D-modeller være en kompleks oppgave, spesielt når det gjelder støtte for forskjellige teksturformater. Forskjellige 3D-designverktøy, spillmotorer og AR-biblioteker har sine foretrukne teksturformater, og dette kan ofte føre til kompatibilitetsproblemer når man utvikler AR-applikasjoner. I dag tar vi opp et vanlig spørsmål blant AR-Code-utviklere: "Hvilke teksturkarttyper støtter AR Code, og hvordan håndterer den rendering av 3D-modeller?"

Spørsmål: Hvilke teksturkarttyper støtter AR Code, og hvordan håndterer den rendering av 3D-modeller?

AR Code støtter en rekke teksturkarttyper for å imøtekomme ulike behov. AR-renderingsmekanismen er omfattende og avhenger av enhetstype og operativsystem som brukes. AR Code bruker primært standard AR-rendering for operativsystemet, som vanligvis er basert på ARKit for iOS-enheter eller ARCore for Android-enheter. Dette er noen av de mest avanserte renderingmetodene for immersiv AR.

immersiv arkit teksturspeiling
Reflekterende teksturrendering via ARKit (iOS, iPadOS og VisionOS)

3D-modell av et gammelt ur

I tillegg er det tilgjengelig mulighet for immersiv rendering via visse smarttelefoner som bruker Chrome-nettleseren. For enkel WebAR-rendering bruker AR Code biblioteker som Aframe og AR.js. Når det gjelder teksturformater, er det viktig å merke seg at AR Codes 3D-behandlingssystem bruker Blender, en kjent 3D-programvare. Derfor anbefales det sterkt å bruke konvensjonelle formater som .png eller .jpg for teksturer.

Ved bruk av AR Code kan noen brukere merke en reduksjon i detaljnivået i de renderte teksturene. Dette gjøres for å forbedre stabiliteten til AR-renderingen. Spesielt ved rendering av komplekse 3D-modeller kan visse teksturer virke mindre detaljerte eller "utarmet".

Som en viktig sideanmerkning virker det som om noen brukere har forsøkt å bruke teksturformatet .tga. Selv om dette er et standardbildformat for teksturer i spilldesign og støttes av Blender, krever AR Code for øyeblikket at teksturer er i .png eller .jpg-formater av kompatibilitets- og ytelsesgrunner.

Konklusjon:

Avslutningsvis er AR Code et allsidig verktøy som støtter forskjellige teksturformater og tilbyr høy kvalitet på AR-rendering. Imidlertid anbefales det å bruke konvensjonelle teksturformater som .png eller .jpg for å sikre best mulig ytelse og kompatibilitet. Vi håper denne informasjonen hjelper AR-utviklere og entusiaster med å bedre forstå nyansene i AR-rendering og velge riktig teksturformater ved arbeid med AR Code. For ytterligere spørsmål er teamet vårt alltid tilgjengelig for å hjelpe, så nøl ikke med å kontakte oss!

Ofte stilte spørsmål

Hvilke teksturkarttyper støtter AR Code for rendering av 3D-modeller?

AR Code støtter en rekke teksturkarttyper for rendering av 3D-modeller. Renderingmetoden avhenger primært av brukerens enhetstype og operativsystem. AR Code bruker standard AR-rendering for operativsystemet, for eksempel ARKit for iOS-enheter eller ARCore for Android-enheter. Vi tilbyr også en immersiv renderingsmulighet gjennom visse smarttelefoner som bruker Chrome-nettleseren. For enklere WebAR-rendering bruker vi biblioteker som Aframe og AR.js.

Hvorfor ser noen teksturer mindre detaljerte ut når jeg bruker AR Code?

For å forbedre stabiliteten til AR-rendering kan AR Code noen ganger redusere detaljnivået i visse teksturer. Når komplekse 3D-modeller rendres, kan noen teksturer virke mindre detaljerte eller "utarmet". Dette er en nødvendig kompromiss for å sikre en mer stabil og pålitelig AR-opplevelse.

Hvilke teksturformater bør jeg bruke for kompatibilitet med AR Code?

Vi anbefaler å bruke konvensjonelle formater som .png eller .jpg for teksturfiler. Selv om formater som .tga er vanlige for spilldesign og støttes av vår 3D-programvare Blender, krever vi for øyeblikket at teksturer er i .png eller .jpg-formater av kompatibilitets- og ytelsesårsaker.

Strøm
48,764 AR experiences
Servering
172,643 Skanner per dag
Klarert av
35945 Skapere



Kom i gang

Begynn å lage, administrere og spore AR Codeopplevelsene dine.
Begynn å lage og administrere dine Augmented Reality Code-opplevelser.

Kom i gang

AR Code Object Capture
Lag AR Coder umiddelbart for alle objekter med 3D-skanninger fra iPhone Pro eller iPad Pro.
AR Code Object Capture

Siste blogginnlegg

facebook twitter instagram linkedin youtube tiktok
Lag, administrer, rediger og overvåk AR-opplevelsene dine med våre avanserte funksjoner.

Kom i gang